ROLL UP BANNER DIZAJN

Suradnja: Illustrivo i Tehnološko-inovacijski centar Međimurje

Roll Up banner dizajn ili kako još možemo upotrijebiti vektorsku ilustraciju i digitalni dizajn za potrebe promocije i prezentacije.

Roll Up banner odličan je način promocije i prezentacije Vaših proizvoda ili usluga. Takva dvometarska platna lako će skrenuti pozornost na ono što nudite, a jako je zgodno i što tog  „pingvina“ možete brzo „zarolati i odrolati“ prema potrebi, premještati, čak i spremiti u posebno namijenjenu torbu. Danas proizvođači nude roll up bannere u različitim dimenzijama i s različitom praktičnom popratnom opremom – bila bi prava šteta ne iskoristiti ovakvu priliku da budete zapaženi!

Pri svemu spomenutom Illustrivo nudi vektorsku ilustraciju i dizajn koji se sjajno uklapaju kod ovakvog koncepta privlačenja pozornosti.

“Nešto drugačije”

Tako je kod nedavnog Illustrivo projekta naručitelj Tehnološko-inovacijski centar Međimurje u Čakovcu (TICM) želio vektorsku ilustraciju i digitalni dizajn za roll up banner. Zadatak je bio prikazati usluge, ugođaj i okružje uz otklon od uobičajenog stila prikaza zadane tematike. Klijent je bio zainteresiran za autorski pristup, za „nešto drugačije“.

Izdvojene ključne riječi koje su bile vodilja pri razradi i izradi idejnog i izvedbenog projekta:

Kreativni proces

Šetajući TICM-om te promatrajući zgrade, osobe, zbivanja i oblike formirala se zamisao „hi tech“ košnica gdje sve zuji, bruji i „bipka“ od različitih ideja, djelatnosti i aktivnosti.

Nakon istraživanja i skupljanja dojmova došlo je vrijeme za razradu ideje i skice – fotografija „work in progress“ faze.

Pri tome dvije veće košnice predstavljaju zgrade TIC I i TIC II, a zadnja manja TIC III koja će uskoro profunkcionirati (otuda i drugačija boja). Same košnice plutaju/lebde unutar vlastitog univerzuma – ideja koju nameće smještaj građevina okruženih i odijeljenih od ostatka grada bogatim zelenilom.

Cilj je bio stvoriti dinamičnu, aktivnu ilustraciju jarkih boja s retro daškom. Zašto „retro“? Zato što je usprkos svim tim tehnologijama, inovacijama i digitalnim čudima jedna aktivnost ovdje ostala staromodna, tradicijska i apsolutno retro: druženje uz ispijanje kave, ležerne razgovore i razmjenu ideja. Mnoge se stvari (srećom) stalno mijenjaju, a mnoge ostaju (također srećom) iste.

Centralna ilustracija roll up bannera
Elementi za ilustraciju i dizajn

Nakon implementacije ilustracije i elemenata u dizajn, dobili smo roll up banner koji plijeni pažnju, informira i zabavlja – što je ovdje i krajnja svrha.

Pri ovakvom projektu ne može se odoljeti, a da se ne napravi i barem jedan “usputni” dizajn 🙂

Toliko za ovaj put – hvala na pažnji!

Kontakt za dodatna pitanja, savjet ili suradnju:

https://www.illustrivo.com/kontakt/